CV Sofie Stevens

 • Sinds haar architectuuropleiding is Sofie geboeid door historische bouwwerken. Daarom besloot ze zich verder te specialiseren binnen de erfgoedzorg. Reeds tijdens haar studies versterkte Sofie ons team met studentenwerk en zo ontdekte we haar interesse voor architectuur, ambachten en historiek.

  Historische gebouwen analyseren en het afwegen van restauratie-opties geven haar enorm veel voldoening. Vooral de verschillende schalen van een bouwwerk wekken haar interesse, van materiaaltexturen tot de technische uiteenzetting van een gebouw en zijn ontsluiting. Daarnaast streeft ze ernaar om oud en nieuw met elkaar te laten samensmelten om het gebruik en de beleving van monumenten in de toekomst te verbeteren.

  Ook andere uitdagingen pakt ze aan met veel passie en enthousiasme. Sofie zorgt bijkomend voor de opmaak van onze website en social media.

 • Projecten

  Synagoge Romi Goldmuntz Antwerpen - Sint-Gummaruskerk Lier - Kasteel Boekenberg Deurne - Sint-Andrieskerk Antwerpen - Arcade Blauwmoezelstraat - Sint-Catharinakerk 's Gravenwezel - Snijders&Rockoxhuis - ...

 • Studie

  2021-2019: Master Architectuur aan de Universiteit Antwerpen.

  2019-2020: Erasmus aan École Nationale Supérieur d'Architecture de Montpellier (Frankrijk).

  2017-2019: Master Erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.

 • Ervaring

  2023-heden: architect bij Steenmeijer architecten,

  2021-2023: stage als architect bij Steenmeijer Architecten,

  2018-2021: studentenwerk bij Steenmeijer Architecten,

  2018: kijkstage bij Arat Architecten,

  2016: studentenwerk bij Stad Antwerpen - dienst stedenbouwkundige vergunningen.