CV Koen Aerts

 • Koen nam recent de sprong van algemene bouwwerken naar monumentenzorg. Zijn interesse voor kunstgeschiedenis en andere culturen lagen eerder aan de basis om te kiezen voor het beroep van architect. Zijn groeiende nieuwsgierigheid naar historische architectuur deed hem uiteindelijk de overstap maken naar Steenmeijer architecten.

  Als senior-architect brengt Koen een koffer vol kennis en praktijkervaring binnen bij Steenmeijer architecten. Hij deed 20 jaar ervaring op als zelfstandig architect en later als projectleider bij een algemene aannemer. Koen kent daardoor de organisatie en de realiteit van een werf door en door. Met een open, frisse en ervaren houding weet hij van aanpakken.

 • Projecten:

  Sint-Jacobskerk Antwerpen - woningen Veemarkt 11 en 12 Antwerpen - Synagoge Romi Goldmuntz Antwerpen - Sint-Pauluskerk Antwerpen - ...

 • Studie:

  2017: VCA, Veiligheid voor operationeel leidinggevenden.

  1996-1997: Bijkomende studies Japanologie Sint-Lievenscollege in Antwerpen.

  1989-1994: Architectuur aan het Hoger Architectuurinstituut van het Rijk (H.A.I.R.) in Antwerpen.

  1986-1989: Hoger middelbaar Kunsthumaniora Sint-Lucaspaviljoen in Antwerpen.

 • Ervaring:

  2020: werkzaam als architect bij Steenmeijer Architecten.

  2013 – 2020: werkzaam als projectleider voor algemene aannemer in de openbare en private bouwsector regio Antwerpen.

  1994 – 2013: zelfstandig architect nieuwbouw- en verbouwingswerken, waarbij tijdelijke samenwerking met Studiebureau Aertsen uit Wuustwezel voor de restauratie van de kerk van Loenhout.

  Eerdere restauratieprojecten: vierkantshoeve 'Personaatshof' in Sint-Martens-Bodegem – Dilbeek, vierkantshoeve Sevenants in Hoksem – Hoegaarden en klein hovegebouw in beschermd dorpszicht in Vertrijk – Boutersem.