Een bouwhistorisch onderzoek voor een gebouw in Antwerpen

✓ Gespecialiseerd in restauratie van erfgoed 

✓ Opzoek naar nieuwe doelen voor erfgoed gebouwen

✓ Denkend over mogelijkheden voor de toekomst

Voor het laten uitvoeren van een bouwhistorisch onderzoek voor een gebouw in Antwerpen bent u bij ons architectenbureau, gelegen in hartje Antwerpen, op de goede plek. Ons team bestaat uit verschillende architecten en bouwhistorici die met veel plezier en vakkundigheid uw historisch onderzoek uitvoeren.

Laat een bouwhistorisch onderzoek uitvoeren en ontdek de geschiedenis van uw gebouw in Antwerpen

Bent u benieuwd naar de geschiedenis van uw historisch gebouw? Laat een bouwhistorisch onderzoek uitvoeren door ons architectenbureau uit Antwerpen! Onze restauratie-experts helpen u graag verder. Bij een bouwhistorisch onderzoek wordt gekeken naar zichtbare bouwsporen zoals bouwnaden, aangepaste dakconstructie en variërende muurbreedtes. Die sporen worden dan vergeleken met afbeeldingen of beschrijvingen uit het verleden. Dankzij het bouwhistorisch onderzoek, dat deel uitmaakt van het beheersplan, bepaalt ons team van architecten op een efficiëntere manier de toekomst van uw gebouw in Antwerpen. 

Naast het bouwhistorisch onderzoek en de restauratie bieden we ook hulp aan voor een eventuele herbestemming en de ontsluitingsfase. Hierbij zoeken we naar een gepaste manier om het (deels) gerestaureerde monument of stuk erfgoed aan het publiek te tonen. Zo zullen er tijdens de restauratiewerken aan de Sint-Gummaruskerk in Lier verschillende werfbezoeken en lezingen georganiseerd worden. Bekijk zeker onze andere projecten en ontdek hun geschiedenis en toekomst.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem contact op!

Maak een afspraak en leer uw gebouw kennen

Bent u benieuwd naar de geschiedenis van uw gebouw in Antwerpen en wilt u graag een bouwhistorisch onderzoek laten uitvoeren? Maak een afspraak door te e-mailen naar info@steenmeijer.be of bel naar +32 3 225 26 40. Samen met ons leert u de geschiedenis van uw gebouw kennen.